Päivitys: Keskiö sen verta jumissa, että Trek 4300 saa rip-tuomion.

Aatella, vuodesta 2009 tämä on palvellut itellä ja pojalla. Maksoi aikanaan alle 500 euroa, joten on ollu kyllä hintansa väärtti.

_______________________
Eli tästä lähetään.

2022 01 trek

 

Ja tähän päädyttiin tänään.

2022 02 trek riisuttu

Nuo kiekot** on ollu varastossa jo kolme vuotta eli oli jo aikakin, että pääsivät alle. Samalla tuli uudet renkaat, olihan ne Geax Saguaro't jo aika vanhat. Vittorian Saguaro olis ollu valinta, mutta 26'' on poistunu melkein kaikista Vittorian renkaista. Oli aika tuskaista löytää asfaltille ja hiekkatielle optimoidut renkaat. No, Kenda Small Block 8 löyty. Kokeillaan niitä. Tai poika kokeilee, jos pyörä nyt loppusyksyksi ja talveksi hälle päätyy. Mutta aion kyllä itsekin käydä ajamssa tuolla. Onhan se ollu ihan mukava pyörä.

** Kiekot = stanin kehät, etunapa ZTR, takanapa DT Swiss

Laitoin Stanin tubeless-vannenauhaa, ihan omin päin. Omista fileistä löysin asennusohjeen.:) Toivottavasti meni edes sinne päin. On ilmat kuitenkin pysyny sisällä, sisureilla.

alkuperäinen paino 15,3 kg
paino Salsan keulalla 13,6 kg
paino uusilla kiekoilla ja renkailla 12,8 kg

etukiekko 1615 g
takakiekko 2082 g
kenda SB8 523/537 g

2020 10 trek kenda

Sainpahan pojalta Trekin kotiin pikku huoltoon. Ketjut oli vähä ruosteessa, mutta putsaus ja huolellinen voitelu niin eiköhän niillä ajele vielä. Uudet gripit laitettiin, navat rasvattiin ja sitten tuo etulokari. Samalla systeemillä kuin toisen pojan Giantiin. Lokari ei ole samaa sarjaa takalokarin kanssa, mut eipä tuo haittaa. Kiekoista olen näköjään ottanut teipit poies. En vaan tykkää joulukuusista, paitsi niistä aidoista.

2020 03 trek01

2020 03 trek02

Joo, 4 km kotia huollosta eli sen ajoin. Eka kerta kun Trekiin vaihdettiin kiinteä keula. Se tuntui ihan pyörältä. Varsinaista lenkkiä en ole vielä ajanut, kun kelit ollu niin mainiot niin ajellu Salsalla. Mutta odotan innolla ns. ekaa kertaa.

Keula > Salsa Cromoto Grande 29'' 1 1/8 Qr

Paino putos, 15,3 kg > 13,6 kg eli aika reilu kevennys.

2018 trek keula

Tiiättekö mitä. Tämä pyörä on ostettu saman vuoden syksyllä kuin Langster eli 2009. Pitihän sitä maastoon päästä ajamaan. Mut enhän mä sit koskaan sillee ajanu. Aina kävin sen kerran pari alkukaudesta ja sit se oli siinä. Enkä edes varsinaisesti menny mettään, hiekkateitä ajelin ja totesin, että maastopyörä ei ole mun juttu.

Toki, talvi 2009-2010, ajoin tällä Trekillä koko talven. Seuraavana talvenahan siirryin sit fixiin.

Mut aina silloin tällöin tällä tulee kuitenkin ajeltua, ja ajaahan tällä poika. Ei tarvinnu hälle ostaa pyörää.

Täksi talveksi heivasin mäkeen MaraWintterit ja ostin kunnon rinkulat eli Ice Spiker Pro't. On muuten aikas hyvät renkaat. Tänään viimeksi ajelin noilla ja luulen, että fiksillä olis ollu hankalampaa. Eli jotta tämäkin pyörä saa ansaitsemansa arvostuksen ja että se lasketaan yhdeksi pyöräksi taloudessa (tai siis minun) niin siksi tämä postaus.

Kammet on uusittu ja vaijerit. Toiset kiekot hankittu. Tanko kavennettu 6 cm (se oli silloin heti alussa). Ja takalokarin virittelin kun niitä lokareita ilmaantu tässä joskus.

Kaksi kuvaa: eka se ihan eka, näyttää aika karsealta.
Toinen kuva uusilla talvirunkuloilla.
Aika iso ero, kun tuota stemmiäkin on laskettu alaspäin ja vielä käännetty toisin päin.

2009 trek

2016 trek isp