Peugeot-perheeseen toinen jäsen. Tosin tämä tuli näin aluksi varastoon odottamaan fixcentin tai Nishikin RIP-vaihetta. Mutta eihän sitä koskaan tiedä, josko sitä innostuu ennen kuin...

Uusi runko saapui tänään Matkahuollon kautta Turusta. Tää projekti on aika lailla pitkän ajan juttu, koska ostin tuon rungon oikeesti vain varastoon odottamaan joko Fixcentin tai Nishikin ajoelämän päättymistä. Mutta nyt olen jo makustellut mielessäni, että Fixcentin kiekot vois natsata aika kivasti tässä rungossa.

Omaa kuvaa en sit muistanu ottaa, joten käytän nyt törkeesti hyväkseni myyjän myynti-ilmoituksessa ollutta kuvaa, jota vähän rajasin.

peugeot mont blanc

Oli tarkoitus säästää Mont Blanc'ia myöhempään vaiheeseen, mutta aattelin josko sittenkin ottais sen ajoon jo tulevana kesänä ja jättäis Fixcentin talvipyöräksi. Vois olla ihan hyvä homma, kun tuota Fixcentiä tuli jo talvella suolassa ajettua. Hirveesti ei tarttis panostaa > kiekot, stemmi, tanko ja satula vanhasta pyörästä. Ainoastaan kammet, eturattaan ja keskiön ostin (Suomesta kun sai). Hah, etujarru on vielä kysymysmerkki. Ja niin, fiksihän tästä on tarkoitus tulla. Rengastus on myös auki, koska noi Panaracerit on jo aika finaalissa, mutta ehkä yritän tän kesän vielä ajaa, riippuu siitä tuleeko rengasrikkoja.

mont blanc kirkkaat

Oltiin tuossa mökillä männä viikonloppuna ja käytiin Mikkelissä. Myös paikallisessa pyöräkaupassa, josta käsiin tarttui Michelin World Tour -renkaat koossa 32 mm. Värikoodaus oli suurin syy ostamiseen. Aattelin, että näistä tulee joko Ospreyhin ja pösöön renkaat. Pösö oli ns. tulilinjalla ekana, joten tässä ollaan. Samalla tuli vaihdettua eturatas spiderin toiselle puolelle, jotta ketjulinja olis edes jotenki jees, ja ketjutkin löysi tiensä paikalleen. Näyttää ihan kivalta tässä vaiheessa. Seuraavaksi, kunhan talvi loppuu, katsotaan palikkaa Fixcentistä eli satula, stemmi ja tanko uusituilla tankonauhoilla. Tarkoitus on myös pätkäistä tangosta pätkä pois, ettei bullis nouse niin ylös. Mahdollisesti myös etujarru Fixcentistä.

World tour mahtuu just ja just pyörii edessä. Takana tilaa on enemmän, tosin kiekko pitää laittaa paikoilleen niin, että ilmat on pihalla renkaista.

montblanc michelinworldtour

montblanc naftietupaa

montblanc voimansiirto

Tähän pisteeseen ollaan päästy. Polkimet ja jarrulaite puuttuu.

Jarru tuottaa pientä päänvaivaa. Renkaat on sen verran kookkaat, että piti laittaa korotuspalaa haarukan päihin, mutta silti saattaa olla, että eturengas ei sovi pyöriin. Asian pystyy kattoon sitten kun jarruvaijeri on paikallaan eli kiristää länkiä vähän, jolloin tilaa tulee enempi.

Jarrun vois laittaa taakse, mutta takakiekko ei ole ihan keskellä, joten en tiedä miten länget reagoi tuohon. No, kokeilemallahan sekin selviää.

mont blanc 3T

Koko viikko kärsivällisesti odotettu puuttuvia osia, ja tänään se sit valmistui. Jarru ei mahtunu kunnolla eteen enkä halunnu alkaa taisteleen, joten jarru on takana. Saipahan tuon vaakaputken käyttöön.

Tämän päiväinen testilenkki oli kyllä mahtava. Oli aika kovat odotukset, kun ekaa kertaa droppi fiksissä. Oli aivan huikea ajaa tuo pyörä. Paras so far, fikseistä siis. Painoa 10,3 kg.

Toinen juttu, mikä oli aika mahtavaa tänään. Harvoin saa ajoon kahta uutta pyörää samana päivänä.

mont blanc valmis1

mont blanc valmis2

 

Ei ne LizardSkinsin tankoteipit olluka niin hyvät. Lähtivät irti aika pian, ja itse asiassa sama juttu Ospreyn kanssa. Nekin menee vaihtoon jossain vaiheessa.

Vähän vauhdikkaampaan ajoon tarkoitettu setuppi nyt tuossa noin. Ostin toiset kiekot, joihin laitoin MaraPlussat. Voi sit tarvittaessa ajella missä vaan. Kuvassa Rubino Pro Slick. Ja Spessun Toupe, se paras.

montblanc rubino

Tässä kokoonpanossa tämä pyörä on nyt ollut parisen vuotta. Ihan vaan dokumentaationa.

montblanc 2015

Keskikesällä kuuntelin, kun putkelta ajaessa kuuluu natinaa ja sen sellasta. En koskaan yrittänytkään etsiä, mistä moinen voisi johtua. Eilen kun lähdin liikkeelle niin 4 km ajon jälkeen kuului sekunnin mittainen laahausääni ja voimakas vauhdin hidastuminen. Katsoin keskiön seudulle (ajaessa), että kiekko kyllä suorassa, että mistähän tuo ääni sitten tuli. Jatkoin ajamista, mutta mystinen ääni, joka mielestäni pitäs tulla vain silloin kun rengas laahaa haarukkaan, jäi vaivaamaan mieltä. Joten pysähdyin ja katsoin pari sekuntia takaosastolle ja pianhan se syy selvisi.

RIP vai ei, siinäpä kysymys.

EDIT 27.8.2016: Mutta kun pari kolme päivää on kulunut niin päätös on, että ei yritetä korjata vaan annetaan mennä. Tolppa, quill-adapteri ja haarukka tuli jo myytyä. Kiitos, olit aivan loistava pyörä ajaa. Tykkäsin!

montblanc chainstay