Joka paikan yleishöylä, vihdoinkin. Reilu vuosi asiaa mietitty ja pariin kertaan liikkeessä käyty funtsimassa. Nishikissä on vielä bullis, mutta nyt tuokin asia tulee korjaantumaan eli droppia tilalle. Sitä niin kaipaa, ajoi missä tahansa.

Nyt kun olen ajanut työmatkaa erittäin märällä soralla niin havaitsin, että etulokari on liian lyhyt ja rapa etsiytyy etutartsin etuosaan. Joten tein sitten pöytätabletista suojan ja pehmikkeen kaljatölkeille. Ainakin Kryptonite lukkoa on ollut kiva kuljettaa tuossa.

2022 11 sebu1 tarakka

Mulla oli kerran etutarakka, mutta heivasin sen. Nyt kokeillaan tällaista näppärää koria, joka suunniteltu nimenomaan Sibbon keulaan. Oli muuten asennus helppoa.

2022 09 sebu1 etukori

 

Ja heti saatiin jotain kuljetettavaksi.

2022 09 sebu1 ekakuorma

Iittalaan junalla ja sieltä sitten lyhyt kopasu peltosählyn MM-kilpailuihin.

2022 07 08 sebu matkalla

 

Oli ihan kivat maisemat siellä niin.

2022 07 08 kylmissahlyyn

Laitoin riserin takas Sebuun ja tuntuu hyvältä.

2021 12 talvisebu

Melkein kaksi vuotta sitten vaihdoin riseriin. Onko siitä todellakin jo noin kauan.

No nyt oli aika ihan vaan vaihtelun vuoksi vaihtaa droppi takas, syksyä ja talvea varten. Kävin ajaa tänää. Oli maukasta.

2021 09 sebu1 droppi riserin tilalle

Otsikon mukaiset kehät hommasin ja Kumiluoti kasas ne vanhoihin napoihin. Terreno Dry 33m. Katellaan kun pääsee ajeleen.

2021 04 30 sebu1 uudetkehat

Viime talvena kun ei olllut lunta niin jo silloin ostettu nastarengas taakse ei päässyt käyttöön. No nyt pääsi kun talvi tuli ja paikka paikoin ollu myös jäistä. Toissa päivänä otin lipat ratikkakiskoihin kun takana ollut Vittoria Terreno Dry oli himpun verran liian sliksi.

Tänään kävin lenkin vetämässä ja oli kyllä hyvä pito, sekä edessä että takana. Talvi saa olla.

Kiekko = H Plus Son The Hydra + Tulos-napa (napa Kumiluodin oma brändi, Tuuloksesta)

2021 01 sebu1 hydra

Myin yhen kiekkosetin ja yhden takakiekon pois, joten tähän pyörään laitettiin uusi takakiekko. Punaistakin.:)

2020 09 sebu1

2020 09 01sebu1

Kokeilin onnea ja ostin kaksikin kpl levarietukiekkoja, kun halvalla sain. Pointti nimenomaan siinä, että saa leveämpää rengasta alle. Nyt Sebu1 on valmis syksyyn, tai ainakin hiekkatieajeluihin. Muutoksia edelliseen kattaukseen:
- Vittoria Terreno Dry 31 mm
- uusi etukiekko
- takakiekoksi talvisin käytössä ollut

Siinäpä ne. Chargen renkaat sain myytyä pois. Härpäke tangossa on Ortliebin tankolaukun kannatin. Ostin sen siis Kylmis-reisua varten ja ajattelin pitää sitä kiinni pyörässä jos vain valot saa asiallisesti tankoon kiinni.

Ja nyt tuntuu (ennen ensimmäisiä kilometrejä) kivalta, kun on vähän leveemmät renkaat alla.

Paino 10,6 kg.

2020 08 sebu1

Mökille mentiin vaihteellisella. Huonompaa keliä ennustettu huomiselle, joten aattelin laittaa Sebun retkimoodiin ja ajaa sillä Kylmikselle Peltosählyn MM-kilpailuihin. Todennäköisesti junalla joko Hämeenlinnaan tai Toijalaan. Katotaan ny miten toi keli menee. Sateessa ajaminen ei vaan nappaa.

2020 07 sebu1 retkimoodi